Kattvänlig klinik

  Djursjukhuset Sundsvall är en certifierad kattvänlig klinik, med Gold Standard. Detta innebär att vi tar hänsyn till katternas natur och personlighet och ser till att vistelsen hos oss är så lite stressigt som möjligt för katterna, deras ägare och vår personal. 

  Att hålla denna standard hög är ett samarbete mellan alla som arbetar i kliniken. I receptionen får ni en filt impregnerad med kattferomoner. Syftet med denna filt är dels att katten ska känna sig tryggare då dom trivs bättre i en skyddad miljö (filten över buren hjälper att få denna ”grottkänsla”), feromonerna ger en trygghetskänsla och filten är en visuell och fysisk barriär mellan katterna (skyddar mot smittorisk samt minskar stressen att se andra katter, folk i väntrum osv) och vi har ett undersökningsrum enbart för kattpatienter.. 

  Vår personal har blivit instruerad att hantera katter på ett lugnt och tryggt sätt för att minska stress och uppdateras fortlöpande inom kattmedicin. Vi har även en kattambassadör som ni kan vända er till om ni har funderingar.

  Både på vår vårdavdelning och operation har vi egna kattstall, separat från hundarna, för att ge dem en lugn och trygg miljö under sin vistelse hos oss. Även där använder vi oss utav kattferomoner. 

   

  Är ni nyfikna och vill veta mer om vad en kattvänlig klinik innebär, besök www.catfriendlyclinic.org