REMISSER

  För dig som vill remittera till Djursjukhuset Sundsvall

  Vi finns här för dina remitterade patienter, dygnet runt! Vi har ortopedisk kompetens att tillgå i princip dagligen, både för utredning och kirurgi. Vi kan ta emot dina kluriga medicinska fall för vidare utredning och vi bistår gärna med bilddiagnostik vid behov, liksom för lab och annan provtagning. Vårdavdelningen är väl bemannad och vi kan även ta emot dina patienter som behöver intensivvård. Tveka inte att ringa – vi finns här för dina patienter när du behöver lämna dem vidare! Om du själv vill hantera eftervården skickar vi självklart patienten åter till dig.

  AKUTA remisser tar vi emot på telefon! Ring tel 060-147022 dygnet runt så vet vi att din patient kommer. Skicka sedan journaluppgifter, bilder etc på mail enligt nedan mall.

  När du vill remittera en patient till oss är vi tacksamma om vi får nedanstående uppgifter från början. Kopiera gärna mallen och klistra in i ett mail, så kan du fylla i uppgifter. Det går också bra att skicka en journalkopia om dessa uppgifter framgår, men skriv då gärna vad patienten remitteras för i mailet. Skicka mail till remiss@djursjukhusetsundsvall.se

  Remissen ska innehålla:

  • Signalement

  Djurslag
  Födelseår
  Kön
  försäkringsstatus
  Ras

  • Kontaktuppgifter till djurägaren

  Namn
  Telefonnummer
  personnummer

  • Orsak till remissen

  • Relevanta provtagningar och svar

  • Röntgenbilder - kan bifogas i mail i de flesta format, DICOM är att föredra.

  Gällande ej akuta remisser tar vi kontakt med djurägaren inom en vecka och bokar snarast. Du får då en bekräftelse via mail att ett besök är bokat. När patienten varit här får du ett remissvar inom 2 veckor från avslutad konsultation, tidigare om patienten kommer till dig på återbesök.

  Remissansvarig bevakar mail vardagar 8-17 och kan nås för frågor eller akuta remisser på telefon 060-147022. Övrig tid svarar jourhavande i telefonen för att ta emot dina akuta remisser.